Óvodai ballagás

Az óvodai ballagás az első fontos momentum egy gyermek életében, ezért minden ovis izgalommal és várakozással telve készül, hiszen a kicsi gyermek elérkezik élete első fontos és meghatározó állomásához. A ballagás egy korszak lezárása. Fordulópont ovisaink életében, hiszen elhagyni készülnek szűkebb kis közösségüket, és kinyílik számukra egy új világ.

Kedves ballagó Ovisaink!
Könnyű szívvel engedünk útnak titeket, hiszen itt maradtok a közelünkben, továbbra is lesznek közös programjaink, ünnepeink, de a játék és mókázás mellett már egy érdekes világ, a Számok birodalma és Betűország vár rátok. Tarisznyáitokat megtöltöttük sok-sok élménnyel, közös programmal, gyermeknappal, mókával és kacagással.
Vigyétek magatokkal a szép élményeket, vidámságot, amelyben itt éltetek.
Vigyétek magatokkal a szorgalmat, amellyel az iskolában sok-sok egyest gyűjthettek.
Vigyétek magatokkal a szófogadást, amellyel mindig örömet szereztek szüleiteknek. Végül vigyétek magatokkal az Istenbe vetett hitet és az őszinte szeretetet, amelytől boldogabbá válik az élet körülöttetek.
Útravalóul az ajándékcsomag mellé egy képzeletbeli kis táblácskát is adunk a kezetekbe, hogy akikkel találkoztok az útjaitok során tudják, hogy:
“Tanulni sokat a gyermektől lehet, mert mindig a mosolyt tanítja neked.
Tiszta lelke nem bánt, nem kér, csak arra vágyik, hogy vele legyél.
Elfogad – mindegy, ki vagy –,nem irigy, bármit neked ad.
Várja, hogy játssz, tanítsd és szeresd, hogy az élet iskolájába vezesd.”