LEGO

LEGO: világhírű építőjáték, amely a kreativitás, a problémamegoldó képesség, logika, szem-kéz koordináció, finommotorikai képességek mellett egyszerre fejleszti a türelmet, a kitartást és adott helyzetben a csapatban való együttműködést és kommunikációs képességeket is.

A környéken egyedülálló módon iskolánk igazgatósága úgy döntött, hogy az egész óvodai csoportnak lehetővé teszi a LEGO szakkörön való részvételt, mégpedig oly módon, hogy teljes egészében átvállalja a képzés díját, ezáltal a foglalkozások a napi tananyagba beépíthetővé válnak.

Csütörtökönként külsős fejlesztő segítségével 1 órás LEGO szakkörön vehetnek majd részt a gyerekek, ahol a tematikus felosztás során eljutnak majd az alap szinttől (nagyméretű LEGO DUPLO) a fokozatosan csökkenő méretű (és nehezedő) LEGO kockákon át egészen a motorokkal és szenzorokkal rendelkező modellekhez, melyeket programozás segítségével életre is kelthetnek majd, belekóstolva ezáltal a robotika és a programozás alapjaiba. A foglalkozásokon meghatározott feladatokat kapnak és csoportokban fognak dolgozni, a végén pedig a csoportok bemutatják az elkészült munkákat.