Átadásra került a Farsangi magyar bálban felajánlott tombolabevétel a dunaszerdahelyi Szent János Egyházi Alapiskolának és Óvodának.
A Farsangi magyar bál szervezőjének és minden résztvevőjének köszönetet mondunk, hogy anyagiakban támogatták az alapiskolát és az óvodát.

A képen Karaffa Attila, Dunaszerdahely város önkormányzatának a képviselője átadja a támogatást Mgr. Aranyossy Teodóra igazgatónak.
Köszönjük!

Így neveld a sárkányodat🐲, pardon a veteményesed🌿🌾🌱a másodikosok nagy örömmel jelentik, hogy a szorgos gondoskodásuk eredményeként az elültetett magocskát első turnusa kibújt és virul, a kinti zord hideg dacára is…

Kihasználva a friss havat, elsőseink és harmadikosaink a szabadban töltötték a testnevelés órát.

Csütörtökön a másodikosok környezetismeret órán kísérletbe kezdtek… 2018.2.15-én veteményest készítettek, nemsokára lesz retek, snidling, paradicsom, paprika,… mindenkinek van feladata… a fejleményekről majd tudósítunk…

„Ezt mondja az Úr: Térjetek meg! Teljes szívetekből hozzám térjetek! Böjtöljetek, hangos szóval sirassátok bűneiteket! A szíveteket szaggassátok meg, és ne a ruhátokat; keressétek Isteneteket, Uratokat! Ő jóságos és irgalmas, türelemmel gyógyítgatja sebeiteket.” (Joel 2,12-13.)

A hamu jelképezi ezt a bűnbánatot a megtérésre, és persze magát az elmúlást.
Az egyház mára enyhített a böjti szabályokon, de hamvazószerdára és nagypéntekre szigorú böjtöt ír elő, a böjti fegyelem részeként ne fogyasszanak húst.

Farsangfarkán mulatoztunk, megtartottuk a farsangi álarcosbált. Volt öröm, tánc, zene-bona, táncverseny….. Méhecske a pókemberrel,hópehely a boxolóval, vasember a kalózzal ropták a táncot…

A kis ovisaink a jelmezek felöltésével majdnem felismerhetetlenségig átváltoztak.
Mi, óvónénik sem maradtunk ki ebből az eseményből.
Minden kis csodalény bemutatkozott. Táncoltunk és csipegettünk a sok finomságból, amivel a szülők ezt a vidám napot támogatták.
A bátrak pedig egyenként is kiálltak fotózkodni. A többi fotó a képgalériában megtekinthető!

A Dunaszerdahelyi Magyar Tanítási Nyelvű Szent János Egyházi Alapiskola igazgatósága értesíti a tisztelt szülőket, hogy az Oktatási Minisztérium 5/2005 módszertani útmutatója 5. fejezetének 2. pontja értelmében

2018. február 6-tól (kedd) február 9-ig (péntek) influenzajárvány miatt a tanítás szünetel.

Kérjük biztosítsák gyermekük/gyermekeik elhelyezését, otthoni felügyeletét!

A tanítás 2018. február 12-én, hétfőn folytatódik!

Megértésüket köszönjük!

Dunaszerdahely, 2018. február 5.                 Mgr. Aranyossy Teodóra, iskolaigazgató, s.k