Beíratás az óvodába

Tisztelt keresztény testvéreink!

Előzetes felmérések alapján tudomásunkra jutott, hogy a katolikus hívők tábora igényli a katolikus óvoda létrehozását, elsősorban azért, hogy gyermekeik kiskoruktól kezdve katolikus szellemben neveltessenek.
Mivel városunkban kevés az óvoda és hat alapiskola működik, iskolánk vezetősége is úgy látta jónak, ha a katolikus iskola mellett óvoda is fog működni, mert megfelelő utánpótlás nélkül csak lassan vagy egyáltalán nem fog növekedni a tanulók létszáma.

Boldogan és örömmel tudatjuk Önökkel, hogy Isten kegyelméből, aránylag rövid idő alatt elkészült az óvodánk, amely szeptember 1-től megnyitja kapuit.
Az óvoda az iskolánkban kapott helyet, ami nem volt könnyű feladat, mert terjeszkedésre sajnos nincs módunk. Egy vegyes csoportú osztályt nyitunk, amelybe 3-6 éves korú gyermekek beíratását várjuk nagy szeretettel.

Istennek legyen hála, hogy a keresztény családok rádöbbentek arra, hogy a mai rohanó világban az igazi értékek jelentéktelenné váltak, a szavak elvesztették értelmüket. Sajnos, ritkán hallani azt a szót: szeretlek, holott ez a legszebb szó, melynek hatására milliónyi apró érzelmi töltésnek kellene a környezetünkbe kerülni, hogy bársonyos szirmaival megmossa lelkünket.

Meghajolunk azon szülők előtt, akik habozás nélkül támogatták kezdeményezésünket és a mai napig is támogatnak szervezői munkánkban. A katolikus óvoda elsőrendű feladata lesz, hogy a kicsi gyermekek életébe beépítse a szépet, a jót, az erkölcsöt és mindent, ami sugározza az örök emberi értékeket. Legfőbb célkitűzéseink az értelem, a lélek és a test egészséges fejlesztése a gyermeki derű és bizalom megőrzése, Isten teremtett világának tisztelete és megbecsülése, de leginkább kiegyensúlyozott, Istennel és önmagával harmonikus kapcsolatban élő személyek formálása.

Célunk, hogy óvodánk egy igazi katolikus család legyen, amelynek minden tagja rendkívül fontos és ahol majd emberségre, hitre és szeretetre fogunk nevelni.
Ilyen lesz a mi óvodánk nagyon kedvező feltételek mellett és akkor nem kell majd tartania a szülőknek az esetleges félresiklott gyermeksorsoktól.

Június 30-ig – reményeink szerint – befejeződnek a külső munkálatok is, értem ez alatt az épület külső hőszigetelését, a füvesítést, fák kiültetését, a felszerelt játszóteret és nem utolsó sorban az iskola épületének bekerítését.

Kínálunk tehát Önöknek egy minden tekintetben megfelelő, tiszta, világos, meleg, korszerűen felszerelt új óvodát, amely minden szempontból meg fog felelni igényeiknek és elvárásaiknak.