A Területi Közegészségügyi Hivatal előadássorozatának a mai témája a káros szenvedélyekről, elsősorban a dohányzás és snüssz szervezetre gyakorolt káros hatásairól szólt.
A dohányzás megelőzésével kapcsolatos előadás célja elsősorban a gyerekek helyes értékrendjének, egészségmagatartásának, szemléletformálásának elérése volt.
A legtöbb ember tudja, hogy a dohányzás káros hatású, de azzal már nincs tisztában, hogy milyen konkrét, szerveket érintő káros hatásai lehetnek. Ezzel a témával kapcsolatban részletes tájékoztatást és felvilágosítást kaptak a felső tagozatos tanulók Rásó Anikótól, egészségügyi dolgozótól.
Hálásan köszönjük az izgalmas, új információkkal szolgáló és egyben érdekes előadást!

A mai napon a Dunaszerdahelyi Regionális Közegészségügyi Hivatal jóvoltából Rásó Anikó, mentálhigiénés szakember adott elő a 7-9. évfolyamnak az alkohol káros hatásairól.
Anikó az alsó tagozatosoknak is készült előadással: a kézmosás fontossága volt a téma. Iskolánk kisebbjei elsajátították a kézhigiéna helyes lépéseit, sok hasznos információt tanultak az előadás alatt, majd végezetül egy UV lámpa segítségével meggyőződhettek, mennyire szakszerű lehet a kézmosás.

A mai napon Karaffa Attila alpolgármester úr és Nagy Attila helytörténész látogatott el intézményünkbe, hogy átadja azokat az információs táblákat, amelyeket a héten helyezett ki iskolánkba a helytörténettel foglalkozó Biró Márton Polgári Társulás. Az információs táblákat Nagy Attila helytörténész ihlette, amelyek a lokálpatriotizmust hivatottak elősegíteni.

“Dunaszerdahely jeles személyiségeinek ezeken a táblákon való jelenlétével az a cél, hogy erősítsük a lokálpatriotizmust, erősítsük a gyökereket a tanulókban.
Jeles dunaszerdahelyieket láthattok itt, olyan személyeket, akikre mi büszkék vagyunk. Akik visszaköszönnek a könyvekben, akikről tanulni fogtok, akikről utcát neveztünk el. S így már ti is tudjátok, kit emlegetünk, kiről szólnak a történetek. Ezáltal ti is jobban megismeritek szülővárosotoknak a történelmét. A nagyszerű kezdeményezéshez csatlakozott az önkormányzat is, mi mindig szeretünk jó ügyeket felkarolni. Azt kívánom nektek, minél többet tudjatok meg városunkról, szeressétek Dunaszerdahelyt” –
fogalmazott Karaffa Attila alpolgármester úr.

Október a nemzeti ünnepek hónapja. Intézményünkben ma az aradi vértanúkra emlékeztük, nemzeti gyásznapunkra, ugyanis 1849. otkóber 6-án, Aradon kivégeztek 13 hőst, akik életüket adták utódaik szabadságáért és Magyarország függetlenségéért.

Assisi Szent Ferenc emléknapja és elsőpéntek.

Jézus mondta: “Jaj, neked, Betszaida! Ha a pogány Tiruszban és Szidonban történtek volna azok a csodák, amelyek nálatok történtek, már rég szőrzsákban és hamuban tartottak volna bűnbánatot. Ezért Tirusznak és Szidonnak tűrhetőbb sorsa lesz az ítéleten, mint nektek.” (Lk evangéliuma)

Szent Őrzőangyalok ünnepén és a Pázmanem megalapításának 19. évfordulóján a Szent János Apostol Egyházi Alapiskola és Óvoda elsőseinek vitt ajándékot a Pázmaneum Társulás elnöke, Karaffa Attila. Az intézmény vezetője Nagy Szilas Ildikó kíséretében osztották szét az ajándékokst a tanteremben.

Minden gyermek egy imakönyvet kapott ajándékba. A kisdiákok megköszönve az ajándékot Parák László lelkiatyával közösen elimádkozták az Őrangyalhoz való imádságot.